Vi arbetar med denna hemsida på kurserna Svenska, Engelska, Företagsekonomi, Privatjuridik och Samhällskunskap.

Svenska: I ämnet Svenska jobbar vi mycket med retorik och här får vi chansen att arbeta med att tala utifrån ett manus när vi gör våra filmer t.ex ´´Veckans Spartips´´. Vi jobbar även med att granska våra texter så att de är grammatiskt korrekta så att vi upplevs som seriösa mot våra läsare som ofta är äldre än vi är.

Engelska: I ämnet Engelska arbetar vi med att göra en liten text på “om oss” sidan på engelska, i den texten så kommer det finnas ett videoklipp som innehåller en liten pitch på våran hemsida, pitchen kommer att vara på engelska. Vi kommer inte göra så mycket mer på engelska på våran hemsida för våra besökare är “svenskar” ungdomar till våran hemsida och därefter är all text på svenska.

Företagsekonomi: I ämnet företagsekonomi arbetar vi med marknadsföring och här får vi chansen att visa upp vår hemsida och marknadsföra den. Ska vi komma någonstans i tävlingen måste vi sticka ut och vara annorlunda från de andra hemsidorna. Då måste vi marknadsföra annorlunda och ha något som separerar oss från alla de andra bidragen.

I det här projektet lär vi oss:

  • Hur man startar och driver ett projekt. Från en idé till ett praktiskt innehåll.
  • Företagsekonomiska begrepp
  • Hur ett företags verksamhet fungerar

Privatjuridik: I privatjuridiken har vi jobbat mycket med vilka lagar som gäller när man är i ett samboförhållande. Vi visar det på våran hemsida genom att t.ex ge exempel på samboavtal m.m.

Samhällskunskap: I kursen samhällskunskap har vi jobbat med källkritik. Om vi tar information från en annan hemsida är det viktigt att vi redovisar det tydligt.