Om oss:

Vi är en grupp elever på ekonomiprogrammet på Dragonskolan som i ett samarbetsprojekt mellan ämnena samhällskunskap, juridik och företagsekonomin kommer att agera ekonomicoacher. Detta kommer vi att göra genom att driva denna webbsida som kan erbjuda hjälp gällande privatekonomi till ungdomar i åldrarna 17-25.

Så vilka är vi egentligen? Vi är fyra stycken ungdomar som jobbar med att erbjuda en tjänst där vi förenklar ungas vardag, vi är väldigt effektiva och försöker att svara på så många frågor som möjligt. Vi brinner för att hjälpa andra unga med deras ekonomi genom tips,olika guider, hantering av löner, sparplaner och så vidare… I företaget jobbar Runa,Ludvig, Anton och Tina.

Personbeskrivningar

Ludvig är en envis och glad kille som är väldigt duktig på att leta och hitta relevant och intressant information. Hans främsta uppgift är att bistå med fakta till våra texter men han hjälper även Anton med ´´Veckans spartips´´,  Ludvig är väldigt duktig på att redigera filmerna men är även en av skådespelarna i filmklippen.

 

 

 

Anton är personen bakom “Veckans spartips”, en social och utåtriktad kille som medverkar i Sparisens videoklipp och även hjälper till med skrivandet på hemsidan. Anton är väldigt positiv och kan alltid lösa problem genom att se optimistiskt på problemet. Anton kan förmedla vår information på ett professionellt sätt, och är väldigt duktig på både privat- och företagsekonomiska frågor.

 

 

Runa är VD för företaget och Sparisens egna designer som med sin känsla för stil och profil alltid ger Sparisen.se en stilren och modern look.  Hon är en tillmötesgående tjej som alltid strävar efter att lösa svåra situationer, framförallt den tekniska delen. En av Runas styrkor är att sköta tekniken och framställa våra ideer till våran hemsida.

 

 

 

Tina är andra VD för företaget och allt-i-allon som är lite överallt och hjälper till. Hon lägger in alla våra texter på hemsidan, hjälper med fakta sökandet och är även en väldigt duktig på att skriva relevanta texter inom privatekonomi . Hon för hemsidan framåt genom att alltid dubbelkolla så att allt står rätt till och ser till så att allt är på sin plats på webbsidan. 

 

 

 

Om www.sparisen.se

Sparisen.se är en hemsida som finns för att hjälpa ungdomar i åldrarna 18-25 år. Vi är nystartade och samtidigt som du lär dig av våra tips, lär vi oss hur vi kan utveckla vårt sätt att förmedla vår kunskap till våra läsare. Sparisen svarar på dina frågor angående din ekonomi och vägleder dig sedan för att din privata ekonomi skall bli så strukturerad som möjligt och utvecklas på ett positivt sätt.

Vi är annorlunda från andra hemsidor eftersom vi använder andra sätt att kommunicera med våra besökare. Vi tror att många ungdomar inte har intresse eller tid att läsa igenom långa paragrafer för att hitta den informationen just den personen letar efter. Vi arbetar därför med att göra videofilmer som alternativ till de som hellre tittar än läser. Videoklippen kommer Anton och Ludvig göra och för varje vecka som kommer, kommer det vara ett nytt tema på videoklippen det blir då mycket snabbare för besökarna att hitta den fakta de vill ha.

Vår Vision

Vi brinner för att hjälpa ungdomar. Vi vill att alla ungdomar ska få rätt verktyg av oss för att lyckas med sin ekonomi och att valet att ha en fungerande ekonomi ska ligga i deras händer, okunskap ska inte vara ett problem.